По права линия актъорът и кино деец Китодар Тодоров произлиза от големия дворянски род Тодорови, водещ началото си от Ратмир, загинал през 1268 г.
Завършил е факултета по военна медицина към НАТФИЗ през 1959 г. В писмо до Ойлер от 1962 г. Тодоров пише: „Всички промени в природата са такива, че колкото е взето от едно тяло, толкова е добавено към друго. Така, ако количеството смисъл намалява в един скеч, то се увеличава в друг."
Според Тодоров, нищо не ни вдъхва увереност, че утре наистина ще имаме време да направим онова, което можем да направим днес и поради това трябва да играем сега и то по такъв начин, сякаш изразяваме целия смисъл на живота си.
За голямото кино го открива Дучо Мундров. Същинският му пробив обаче идва с филма "Птици и хрътки", където Тодоров изиграва всички птици и четири от хрътките. От тогава Китодар е безусловен любимец на вече седмо поколение българи.
Приятно гледане!

 • 77
 • 5 377 907

Коментари

 1. Tencho Marashev

  Планетата на Маймуните ? Не намирам и една серия от филма !

 2. 死神

  Ех тая Пролет някои познава ли я... Аз пък чух че като имаш повече пари веднага идва тая Пролет.

 3. Radoslava Svetoslavova

  Много малко хора които те гледат за жалост не разбират смисъла в думите ти. Начинът по който изричаш думите! Велик си! Адмирации! Благодаря!

 4. Георги Сапунджиев

  Аз мисля че лястовиците на Кито са заразените от ковид19, и тъй че сме малко ще изчезнем. Да не дава Господ.

 5. Стоян Стоянов

  Котодар има тънък хумор, който малко хора биха разбрали. Разквазва така увлекателно все едно те пренася в друга обстановка, а това малко актьори го могат!

 6. Ивелина Велева

  Само като го гледам и ми оправя настроението ! Велик е КИТО <3

 7. ryan.m

  Can i be your foreign affairs minister?

 8. Yasen Petkow

  Здравейте, ще ми интересно да чуя анализа Ви и на една друга подобна аксиома, а именно - "Със стари к*рви нов бардак не се прави." Значи ли това, че новите к*урви са необходимо и достатъчно условие за направата на нов бардак? Не са ли необходими и помещения с легла, както и фоайе? Освен това, какво точно представляват к*рвите, които не са стари? С този термин може да се обозначава както възраст, така и предходно упражняване на професията. Тъй като нямам възможност да проведа практически експеримент като Вашия, ще се радвам на теоритичен анализ. Поздрави и благодаря за полезното видео!

 9. War2Arms

  Тъжно е колко много овце има, който благодарят на "Китодар", че им отваря очите. Тъжно е, че сте толкова ограничени, та не можете сами да го осъзнаете. Не е много трудно, но наркотиците, необразоваността, редовното пиене и чалгата до това водят. А и да не забравя просташкия хумор, който се пропагандира по телевизията през последните 20-30 години, от който масата оглупя още повече.

 10. КЪРТИ ПОЧИСТВА

  Видеото е наистина ЖАЛБА ЗА ПРОЛЕТ

 11. khana ristobal

  Taman si opravih kufara i a da zamina i az da chakam prolet na po dobro miasto bez preboidisani vrabcheta, i ne shtesh li na vhoda me spria i vurna nazad politziata za Corona virus.

 12. Milen Dinchev

  Всичките 247 лястовици са пребоядисани врапмета и можеби има синигерчета че като се заслуша човек хубаво му става а относно пролетта не я правят 250 уж лястовици а цялата папулация която е на юг и изключения който се мислят за чифтокопитни или едйр ругат дубитък

 13. Panayot Hristov

  В Италия ли отиваш да чакаш лястовици. Пролетта де?

 14. tridneven

  Честита пролет от Бергамо

 15. Uncle Charles

  Не знам колко птички "са нужни", за да "направят" пролет, но какво е нужно тук, за да избухне арабска пролет, в български вариант...??? Иначе един "ХААРП", пролет прави, само че през зимата, а в остналите сезони, миш маш. И така, един ден времето спря, настъпи глобална катастрофа, а ние сме главните участващи в нея!

  1. Uncle Charles

   @Catch_Me_If_You_Can Джихаджисти или не, те се бунтуват, борейки се за правата, свободата и родината си! Ние какво правим, освен да намираме косури, поводи за измъкване и най-честите извинения?

  2. Catch_Me_If_You_Can

   Uncle Charles арабските пролетариати са джихадисти

 16. badyasen

  Множество сексуални партньори :D

 17. Антон Наумов

  "Пролетта" е състояние на духа. Забравихме да бъдем земни, доволни, разтушени, радостни от малкото, уважителни към възрастните. Заблудихме се, че винаги "утре" ЩЕ получим достатъчно "щастие". Подмамихме се по илюзията, че днес не ни е достатъчно. "Лястовичките" са лъжовните ни надежди, които потънаха в безвремието на бездушието ни. Сега проглеждаме.

 18. Kaloian Angelov

  Дай да се посмееме бе човек. Не стига, че постоянно се случват само беди и нещастия, а и ти сега реши да ни сдухваш. Дай нещо свежо, да ни се свият коремите от смях, да забравиме за идиотщината около нас. Хайде със здраве и по-весело!

 19. Salamurabg

  Прочетох коментарите защото сам не успях да вникна в посланието на клипа!

 20. Desislava Dimitrova

  Жалбата е приета и входирана!

 21. Borislav Ivanov

  Чао, г-н Тодоров! До скоро виждане! Ще ни липсвате! 😀

 22. Desislava Dimitrova

  Какво направи с едното останало боядисано като лястовица врабче? Каза,че си купил 4 от горките малтретини птиченца за експеримента си,а си пуснал само 3 ?! Дано не го забравиш самичко преди да заминеш да търсиш пролетта...Ако го обичаш,пусни го да лети...!

  1. razkopchan

   И аз това си помислих.

 23. Yanko Marinov

  Има много дълбок замисъл, начина по който говори Китодар е уникален.

 24. Ivelin Varbanov

  Настоящата пролет е специална! Изправени пред лицето на смъртта разбрахме, че политиците ни само са си играли на държава с нашите пари и трябва да оцеляваме сами като народ ... Пиянството ни свърши ...

 25. Dimitar R.

  Страхотен както винаги!

 26. Tsvetomir Georgiev

  She migrirash li bat Kito?

 27. si lafuyang

  И аз тръгнах към пролетта и ми спряха полета. И сега мръзна ли, мръзна в тази вечна наша зима.

  1. Stan Slavov

   si lafuyang пролетта по др държави също я отмениха. ....

 28. Tsetso

  Много пребоядисани врабчета отидоха да носят пролет другаде, но си повярваха, че са лястовици, а другите места са по-добри и там пролетта чака тях.

  1. JohnnyCacao

   da poznavam takav idiot obqsnqvashe kak otiva da uchi v chujbina za da izbqga ot prostoludieto tuka a beshe edin on nai-elementarnite hora koito sa sreshtal i ne se osaznavashe kolko e zle gram filmar

 29. Mildred Henderson

  Za tiq deto sa Dali dislike trqbva da sa mnogo slaboymni za da ne razberat istinskiqt smisul na dymite my !

 30. Kristian Mladenov

  Вече като видя лястовица , ще се чудя дали не е пребоядисано врабче .

  1. Alex Darwashan

   Хахахаха

 31. Loriana Dimitrova

  Както вървят нещата тази година в по-голямата част от света, може би Пролетта няма да дойде...Жалко. Голям песимизъм ни налегна. Но, макар и късно, аз вярвам, че ще ни се усмихне щастието! Бъдете здрави! Бог да ни пази! Поздрави от Германия 🦋⚘🌻

 32. Angel Angelov

  Изтеглих бърз кредит :D

 33. Александър Стаменов

  Видеото е наистина прекрасно!!👏👏 Изумен съм от целия вътрешен замисъл. "Пролетта" много пъти е била символ за ново начало. Аз възприемам това видео като Жалба за ново начало, жалба към по-доброто. И това че героят (Китодар, който влиза в образа на човек, посветил се на науката) вижда, че тук не идва пролетта, значи че не вижда новото начало, затова тръгва да го търси другаде. Повтарям, това е моето тълкуване, но исках да го споделя, за да имате и друга гледна точка или пък да видите нещо общо. Какъвто и да е замисълът видеото е страхотно! Китодар е любимият ми актьор и винаги ме е карал да се смея, но после да вникна в съдържанието и да се замисля ❤️❤️ Истински виртуоз!!! 👏👏

  1. valery_popeva

   @Димитър Стоев 😍

  2. Димитър Стоев

   @valery_popeva аз тълкувам “лястовиците“ като младите и талантливи деца на България, които отлитат в чужбина да търсят по-добри условия, по-благоприятна среда, да търсят своята “пролет“.

  3. valery_popeva

   Нека допълня твоето тълкувание: лястовиците са нашите напредничави идеи, нашите ценности и идеали. Боядисаните врабчета са бутафорни идеи, скрити зад лика на прогреса, които всъщност са носители на старото, отминалото(защото врабчетата са тук и зимата). Присъствието на врабчетата прави процесът към "новото начало" още по труден. Колко лястовички носят пролетта? = Колко хора са нужни, за да донесат "новото начало"? Иронично е, че въобще говорим в такива малки числа, дори че въобще ги наброяваме. Нужни са тълпи, както и с тълпи пролетариатът си донася "новия свят". В отчаяние, в разочарование може би от неосъществените извечни идеали човек търси своята пролет другаде. Изтересно ми е какво мислят и другите, може да имат още по-добри попадения. Чудно видео наистина! Поздрави!❤❤❤

 34. S W

  Бях във Франция тази година! Там също напоследък е много зле!!! 😢 Но пак е с една идея по-добре от България!!! Само че в Ница и в другите по-големи градове на Франция, НЕ в столицата Париж, превзета от чужденци и гетоизирана! Вижте видеото The Fake Buildings of Paris в BGsel, за да ви светне за каква измама идва реч в Париж! 🙄 Останалата част от Франция плюс провинцията - стига да имаш пари и бърз Интернет, са чудесни, и още НЕ са много завладяни от чужденци! 👍

  1. S W

   @snap tagg Всъщност аз съм съгласен с казаното от теб. 👍 Просто посочих, че... нещата НЕ са такива, каквито се представят на масовото население... 🙄

  2. snap tagg

   @S W Ами ако видеото е това на Tim Traveller, то това са по-скоро няколко куриозни сгради и инсталации приличащи на сгради. Но ако в Европа има три града, където сградите са исторически и не са fake - това са именно Париж, Рим и Истанбул. А Fake градове са Лас Вегас, Дубай или Ниагара Фолс например, където канадците са построили изкуствен град, за да привличат туристите, но е абсолютен кич и загрозява водопада.

  3. S W

   @snap tagg Идеята на видеото е, че част от Париж е буквално фалшива фасада за целите на туристическата индустрия и е fake! 🙄

  4. snap tagg

   Не разбрах каква е измамата в Париж. Въпросното видео показва архитектурни особености и изкуствени артистични постройки. Освен това няма голям световен град, който да не е пълен с чужденци. А за границите - ние сами си ги създаваме в нашите представи. В крайна сметка, какво е България? Територия? История? Култура? Семейство? Приятели? Роднини? Работа? Какво толкова ни пречи в тази пуста България? Или просто не обичаме нашето вкъщи? Сума народи по света искат да си имат държава, но не могат да го постигнат. Каталунци, Кюрди, Тамили. Ние си я имаме, но не я ценим. А в крайна сметка, нещата са “добре” или “зле” навсякъде по света. Зависи дали ние се чувстваме у дома си навсякъде и ако в БГ ни е гадно, то и по света ще ни е гадно по същите причини. И незнайно защо, след края на комунизма, все говорим че сме по-зле от другите. Докога?

 35. Виктор Захариев

  Требва да викнеш пролетта за да дойдат лястовиците, сега и щъркели има ,ама сняг падна!

 36. Kiril Zangagolev

  Trupki po cqloto tqlo nakraq!

 37. Борислав Стоянов

  Преврат трябва, за да стане милата ни родина чудно гнезденце. Докато не се премахнат всички гнили съчки няма да се получат нещата, докато само пишем коментари също!!! Всичко което се прави през последните 25-30 год и да се краде без нищо да се създава, всичко е с цел да бъдем зависими, няма производство, здравеопазване , образование, във всяко едно звено нещата куцат. Плащат се милиони левове на мацинсъвото, което вероятно вече е мнозинство защото чрез него се печелят отново изборите и продължава разграбването. От нас зависи, че го допускаме! Живях няколко години в Белгия, няколко в Италия и все нещо ме дърпа назад към България , все се надявам да се събудим! А дано , ама надали !

 38. Deaawullss

  :D

 39. gtabro

  Този сезон нещо много депресарски, почвам да се притеснявам за Кито и сценаристите му

 40. Martin Mitov

  -Защо си хвърли боклука до кошчето , хвърли го вътре! -Защо работиш всяка седмица дори и в събота като получаваш минимална заплата? Стани и кажи че няма да работиш събота -Защо позволяваш едни и същи хора да присвояват твоите пари и да дават 300лв пенсия на твоите родители. И най -голямтото оправдание. - Е , една птичка пролет не прави !

  1. Kris Petrov

   Аз винаги им казвам на последните, че независимо колко налудничава е твоята идея или мисия да промениш нещо, никога не си една единствена птичка. Все някъде има даже и по луд от теб :Д

 41. The Clashers

  😂😂🤣🤣🤣🤣

 42. The Clashers

  hahahhahahahah

 43. Angaloth EnMinnas

  Пастьор!! Ките, ще ти подаря кит... за дърво.

 44. hristiqn danchev

  Гнездото е построено върху гнило дърво, което скоро ще се стовари, а ние си мислим, че някой стои долу и мушка гнездото с пръчка, за да падне. В нашето гнездо има много гълъби, които клатят и без туй обреченото дърва, а лястовиците са се скрили под стряхата и гледат. Не иде пролет, а ледников период (това Грета Т. ми го каза) ;) П.с. Великани сте и въпреки всичко, вие ни дарявате с лъч светлина!!

  1. hristiqn danchev

   @Milen Hristov Г.Т. е една огромна машина за мангизи. Благодаря, но сега виждам, че имам много повторения...

  2. Milen Hristov

   Не знам коя е Грета Т., но метафората е много добра :)

 45. Ivan Vasilev

  Така и България пуска своите деца по чужбина, но "пролетта" така и не настъпва за останалите в България. В крайна сметка все повече хора се отказват да я чакат тук и отиват там където вече е пролет.

 46. Mihail Milev

  ohhhhhhhh

 47. MrZmake

  Както и лястовиците, които се продават от граждани, които по незнайни причини, съдържат лястовици в домовете си :D :D :D

 48. Mario Georgiev

  Тъжната истина! Честита пролет от ... Америка

  1. nvmffs

   @Valentin Genev Мечтата ти да е отидеш в най-скапаната държава със 100 000 болни, които ще стигнат милион?

  2. JohnnyCacao

   @Valentin Genev mechtata ti trqbva da e da rabotish neshto i ako veche reshish che shte poluchish neshto poveche tam ot kolkoto balgariq togava hodi kadeto iskash ama da zavijdash prosto shotot nqkoi jivee nqkade e adski elemtarno. Ne e vajno kade jiveesh a kvo pravish

  3. Valentin Genev

   Хех завиждам ти брат, мечта ми е да ида там и да живея но след някоя друга година дано, дано мечтата ми се сбъдне!

 49. MrZmake

  След т’ва пуснах два пъти по 11 по погрешка :D :D :D

 50. Georgi Bratov

  Голям си !

 51. Andrey Avramov

  Браво, както винаги на ниво. Ако беше преди 10 -15 години пуснато, нямаше да имам забележка. Обаче в наши дни дори точните науки почнаха да боравят с неточни понятия от статистиката и теория на вероятностите. Това още повече важи за новите технологии - всичко уж работи, ама в едни 90 % от случаите. Никога не можеш да си сигурен, дали няма някъде бъг и трябва да проверяваш резултатите. А преди години имаше израз "не съм машина, че да не греша". Мисълта ми е, че светът не е това което беше дори преди 10 години и методът на българския автор може да се окаже по-полезен за осмислянв и обрисуване на процесите в настоящето...

 52. Georgi Boyanov

  Линкът към озон дава ерор ✌️

 53. Milen Dinchev

  Кито тези болки никой няма интерес да лекува то храни егото а егото храни?... надилежди!

 54. Vladimir Spasov

  Браво! :D

 55. S J

  Най-китайския от всички китайски ресторанти е при Леля Мица в студентски град. Казва се "Богат Урожай" и там ядат повечето китайци в БГ.

 56. Mike Daks

  Ебати тъпото видео.

 57. looliipooppp

  vietnamce roden v Sliven ..ebasi razochorovanieto !

 58. youknowImsaying

  Mnogo nekaduren,predskazuem,eftin., Smeshnik,rob

 59. Ivan Doychev

  Кито, хайде да стигнеш до повече хора. Добави субтитри. Поне английски да има.

 60. Георги Сапунджиев

  Кито, изби рибата, нечи не те харесвам.

 61. Георги Сапунджиев

  Кито когато няма смях, какво правиме?

 62. Георги Сапунджиев

  Първо се научете на хумора на Китодар, тогава се смейте, ако има смях!

 63. Lora Petkova

  А с тая пандемия ко прайм?!

 64. Пенко Нецов

  Единственото му предназначение е да се роди, да гласува и да умре (краят на разказа на Станислав Стратиев).

 65. Hristo Hristov

  Абе туй е Иван от Андрей - или Андрей от Иван.

 66. Lora Petkova

  ❤️❤️❤️

 67. avo sport

  Владислав по точно показва образа на българина. Да не си помисли някой, че не харесвам Кито, напротив.

 68. Ivan Konstantinov

  Докога ще сме на последно място в Европ 😂

 69. Boyan Blagoslov

  Изключително съм изненадан от това Видео! Никога не бих предположил, че вие, не някой друг, ще напишете нещо такова!

 70. Tzakarda TMS

  Силно!

 71. Sami Hamid

  Ти си пророк :D www.dnes.bg/notifikacii/2020/03/23/coronachallenge-myj-v-miunhen-oblizval-avtomati-za-bileti.443230

 72. Flair Mеdia

  Страхотна игра....Адмирации за Теди,Китодор и мацката ;)

 73. thegangstagentle

  Страхотно! Нека наистина да не оставаме и в това последни наистина!

 74. Georgi Geogiev

  Лошото е че спиртът свърши , а Марин имигрира отдавна .

 75. None Noneofyourbusiness

  Браво на Лъчезар за музикалното оформление!

 76. None Noneofyourbusiness

  Аз исках да го коля... и ще го коля, ма чак пък палач? Ех Жоре, Кито големи сте!

 77. None Noneofyourbusiness

  Чисто лингвистично английския е един от най-простите езици. Нека да си бившо-императорстват сега с бившите им колонии, ние си бъцаме сланина и си четем Йовков 'шот сме будали.

 78. None Noneofyourbusiness

  Благодаря че ви има!

 79. FlyeDrye

  Най-доброто съдържание, много ми харесва това което правите! Самата истина без цензура. Дано повече хора се вслушват и замислят. #topmanKito

 80. Юлиян Янев

  "Помогни на човек, въпреки, че имаш по-важна работа..." 😂😂😂

 81. N. Kolev

  и сичкото се случва в виетнамски ресторант, брилянтно!

 82. Георги Сапунджиев

  Тито бате.

 83. State of Folk

  Началото ме кефи - Колко е часа ? - Някъде към обяд...

 84. Стоян Анастасов

  Кито великан си ! Както ме разсмиваш така ме и стопляш !

 85. Salamurabg

  китодар от лошите! Ти да видиш!!!

 86. Jeswen Titomn

  Ами не е нормален местният нормален!

 87. Jeswen Titomn

  Абе тоя Кулю може само да гледа в камерата и без да говори, пак ти говори... От къде го е научил това?

 88. Jeswen Titomn

  Абе я викни Марин да го нагази малко с мечката! :D

 89. Ивелина Попова

  Епизод 8 или 7 е това само не разбрах

 90. Petar Velichkov

  какво означава копрага и какво измерва

 91. Todor Bozhinov

  Браво Лъче! Браво Кито :)

 92. Balthasar King

  Леле мале, тая мацка бих и дал да ме зарази с коронавирус 😍

  1. Georgi Georgiev

   facebook.com/wendy.nguyen.315

 93. Някой Си

  Къде можем да се срещнем с тази красива девойка?

  1. Georgi Georgiev

   Ето я девойката facebook.com/wendy.nguyen.315

  2. Kiriaka Ivanov

   @Някой Си чак съм убеден. надеждата умира последна, ама все пак и тя умира, нали знаеш

  3. Някой Си

   @Kiriaka Ivanov знаеш ли

  4. Kiriaka Ivanov

   и като се срещнеш кво? мислиш, че ше те огрее ли?

 94. Катя Петрова

  Затова българина е божесвено чист. Българина не налага точността, а дава възможност всеки друг да намери себе си в думите му. Българина знае, че никой не е еднакъв, с който и да е друг. Българина се разширява, докато англичанина ограничава всички със своите изявления. Англичанина не търпи инакомислещи. Ето нещо за което благодаря - намирам себе си!

 95. The Clashers

  Реалната действителност в България обяснено в няколко минути (Намира св някой който е треЗво мислещ а от другата страна хората го смятат за луд и никой не го подкрепя) Китадор е най лудият Актьор ;)

 96. vrockenn

  Моля никой да не приема това сериозно!

 97. Doug The Moleman

  Надявах се тесногръдието на героя да се разобличи. Много благодаря на който е решил да включи обрата, че готвачът нито е китаец, нито е живял там някога изобщо, а си е чист българин на практика. Страхотно написано и прекрасно изиграно, навярно и до голяма степен импровизирано. Кито, майстор си ти. Майстор! Добре че си ти, да ни поднасяш малко облекчение от кофти положението, в което сме в момента.

 98. nikola poyukov

  Софистицирано думи 😂. Постоянно ги гледам хората как взаимстват думи от английския за да иглеждат умни

 99. Антон Наумов

  При нас е без корона, не е заложено в бюджета. Сметката ще я плащаме след "пандемията". Хитро и почти безболезнено. Труе стори.

 100. 死神

  Шогинашо ои тодикари маска датака ....ооооо...